Atoderm Intensive balzam

Atoderm Intensive Balzam je nova generacija preparata za negu atopične kože koja donosi istinski značajan napredak u poboljšanju stanja kože. Osim za negu kože beba kojima je dijagnostikovan atopijski dermatitis (atopijski ekcem), Atoderm Intensive Balzam je preparat izbora za kontinuiranu negu celog tela i lica, za odrasle i decu, bez obzira na to da li su pod dermatološkom terapijom (kortikosteroidima, imunomodulatorima i drugim lekovima) ili ne. Formula je dermatološki ispitana i bezbedna za upotrebu samostalno ili u kombinaciji sa lekovima, terapijom preporučenom od strane doktora.

Deluje se na biološku disfunkciju atopične kože, sa ciljem da se koža ojača i postane zdrava. Preparat umiruje iritacije, značajno smanjuje svrab i hronično zapaljenje kože.

Pomoću Skin Barrier Therapy® patenta i sastojaka koji se i prirodno nalaze u koži, vraća koži lipide i intenzivno obnavlja zaštitnu kožnu barijeru. Sprečava se naseljavanje i razmnožavanje Staphylococcus aureus, bakterije koja pogoršava iritacije kože, i održava se ravnoteža prirodne bakterijske flore.
Zahvaljujući svojoj veoma bogatoj i nelepljivoj teksturi, brzo i lako se upija u kožu.
Redovnom primenom, koža je umirena, otpornija na iritanse i meka na dodir. Dugotrajno.

Skin Barrier Therapy® prekida ''začarani krug'' atopijskog dermatitisa ograničavanjem prodiranja alergena, smanjenjem zapaljenja, svraba, kao i sprečavanjem naseljavanja i razmnožavanja bakterija.

Za najbolje rezultate, Atoderm Intensive Balzam treba naneti na čistu kožu, u prva 3 minuta nakon kupanja. Svakodnevno kupanje je obavezno kod atopičara, ali blagim sredstvima, namenjenim suvoj, oštećenoj atopičnoj koži, poput Atoderm Ulja za tuširanje ili Atoderm Intensive penastog gela. Više o BIODERMA proizvodima za higijenu možete pročitati ovde.

Proizvode iz Atoderm linije možete potražiti u Bioderminim partnerskim apotekama: http://www.bioderma.co.rs/prodajna-mesta.