Atoderm Intensive gel-krema - NOVO

Komplijansa pacijenata sa atopijom se smanjuje tokom letnjih meseci

Poslednjih godina, 3 puta se povećao broj obolelih od atopijskog dermatitisa. Pravilna higijena i nega predstavljaju glavni korak u održavanju ovog stanja kože pod kontrolom. Međutim, komplijansa topikalne terapije kod osoba sa atopijom je samo 32%, dok polovina pacijenata sa atopijom koristi manju količinu emolijensa nego što je njihovoj koži potrebno. Najčešće pacijenti ne koriste emolijens svakodnevno, već samo u akutnim fazama, što dugoročno otežava poboljšanje stanja.

Iako su stanja pogoršanja (akutne faze) ekcema karakteristična za zimu i hladnije mesece, pacijenti sa atopijom imaju problem suve kože tokom cele godine. Tokom leta, smanjuje se korišćenje klasičnog emolijensa zbog njegove bogate teksture, dugog vremena upijanja ili nemogućnosti da se pacijent obuče odmah nakon nanošenja.

Ovi pacijenti priželjkuju osvežavajuću i laganiju teksturu koja će zadovoljiti njihove potrebe i pomoći u poboljšanju njihove komplijanse tokom leta.

Rešenje iz Bioderma laboratorije: ATODERM INTENSIVE GEL-KREMA

Prva dnevna umirujuća nega prilagođena potrebama pacijenata sa atopijskim dermatitisom tokom toplih godišnjih doba i pri vlažnoj i tropskoj klimi.

Biološko dejstvo

Atoderm Intensive gel-krema je lagana hranljiva nega sa intenzivnim dejstvom protiv svraba kože.

  • Obnavlja kožnu barijeru
  • Stimuliše prirodnu produkciju lipida
  • Umiruje kožu i osećaj svraba
  • Ima antibakterijsko dejstvo
  • Hidrira 24h
  • Pokazuje prijatna senzorna svojstva

Primena Atoderm Intensive gel-kreme

Može se koristiti svakodnevno: samostalno ili u kombinaciji sa topikalnim kortikosteroidima. Mogu je koristiti svi članovi porodice, pa i bebe od prvog dana života (izuzev prevremeno rođenih beba).

Za pravilan tretman atopične kože, nanesite Atoderm Intensive gel-kremu nakon tuširanja Atoderm uljem za tuširanje, a po potrebi, za umirenje svraba koristite Atoderm SOS sprej.

Potražite Bioderma Atoderm Intensive gel-kremu u vama najbližoj partner apoteci.